knooppunt_almere
slogan

Van Maren Bouw Support

Van Maren Bouw Support is Johan van Maren.

profielfoto 

Opgeleid als pure techneut en bedrijfskundige en al 25 jaar werkzaam in de civiele techniek begon mijn interesse meer en meer te verschuiven naar de ‘mens achter de techniek’. De dynamiek in de aannemerswereld is de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Het werken in snel wisselende teams is gemeengoed geworden en het begeleiden, opleiden en coachen van (jonge) mensen vormde een steeds groter deel van mijn taak. Ik merkte dat mens en techniek steeds vaker botsten en ontdekte dat ik hierin meer, als vanzelf, een (ver)bindende factor vormde. Mijn besluit om mij veel meer in deze coachende richting te gaan ontwikkelen, was dan ook een logische vervolgstap.

In dit speelveld tussen mens en techniek voel ik me als een vis in het water. Of ik nu coach ben of onderdeel van een (project)team, het op een coachende wijze bouwen van bruggen tussen mens en techniek geeft mij geweldig veel voldoening.
Om ook op coachend vlak mijn werk op deskundige wijze te kunnen uitvoeren, heb ik mijn coachopleiding gevolgd bij de Alba-academie voor Leiderschap & Coaching. Deze opleiding sloot, vooral door haar praktijkgerichtheid, naadloos aan bij mij als nuchtere techneut.

Ik wil in het belang van het coachen graag vanuit een onafhankelijke positie kunnen werken zonder dat er mogelijk conflicterende belangen een rol spelen. Daarom ben ik per 1 januari 2011 als Van Maren Bouw Support een eenmanszaak gestart, waarin ik als zelfstandige coach werk binnen de techniek. Doordat ik regelmatig onderdeel ben van projectteams, biedt dit een uitstekend vertrekpunt om vanuit deze positie ook teams (en de individuele teamleden) te begeleiden en te coachen. De vraag hiernaar wordt steeds groter en daar ligt dan ook het zwaartepunt van Van Maren Bouw Support. Een brug vormen tussen mens en techniek!

Bij het begeleiden en coachen van teams maak ik steeds meer gebruik van Management Drives, een heel praktisch toepasbaar instrument. Sinds 2017 ben ik gecertificeerd MD trainer Individuele Profielen (IP) en Groepen, Teams & Organisaties (GTO).